Κιμάς μοσχαρίσιος
Στο μούλτι τρίβουμε
Μια κόκκινη πιπεριά
Μια μικρή πατάτα
Ένα κρεμμύδι ξερό
Μια μικρή φρέσκια ντομάτα
Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά ξύδι
Μια σκελίδα σκόρδο
Όλο το μείγμα το ρίχνουμε στον κιμά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Αυγό
Λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο
Και ανάλογη τριμμένη φρυγανιά
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο λάδι, γιατί
δεν θέλουμε να τηγανίσουμε και να γίνει βαρύ. Πλάθουμε ένα τεράστιο μπιφτέκι να
πιάσει όλο το τηγάνι και στην αρχή σε δυνατή φωτιά να πάρει καλό χρώμα.
Για να γυρίσουμε το μπιφτέκι βάζουμε ένα πιάτο και
το αναποδογυρίζουμε.
Αφού πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά χαμηλώνουμε
να ψηθεί καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγο τριμμένη γραβιέρα, ή ότι
άλλο έχουμε όπως είναι ζεστό λιώνει και είναι τέλειο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου